Seneste Danmarksnyheder

Efter næsten 34 måneders nul-covid er der frihedsnyt til kineserne

Farvel til frygt, ikke mundbind

Regeringens propaganda har brugt meget tid på at sammenligne den succesfulde kinesiske covid-strategi de første to år med den uansvarlige tilgang fra demokratier i Vesten, hvor millioner af mennesker er døde af covid.

Den nye, mildere kommunikation om covid skal afhjælpe noget af den frygt, der har sat sig i befolkningen de sidste to år.

I en “eksklusiv” artikel i det nationale dagblad Global Times torsdag fremlagde kinesiske forskere et studie, der beviste, at “patogenerne i omikron-varianten er formindsket sammenlignet med tidligere varianter af virussen”.

I større kinesiske byer bærer over 80 procent af indbyggerne stadig masker uden for, og kineserne har under hele pandemien været gode til “adfærdsregulerende tiltag” såsom masker og afspritning, hvilket kan være med til at forhindre en eksplosion i smitte de kommende vintermåneder.

I sidste uge zoomede Genstart ind på demonstrationerne og utilfredsheden i Kina. Det kan du høre her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies