Seneste Danmarksnyheder

‘Drukn bare de børn. Drukn dem’: Vært på russisk stats-tv kommer med ‘grotesk’ udtalelse om ukrainske børn

Dehumanisering er forholdsvist normalt

Kristina Aleksandrovna Pedersen er ph.d.-studerende på Københavns Universitet, hvor hun netop nu er i gang med at forske i, hvordan det russiske styre bruger de russiske medier til propaganda.

Hun vurderer, at den engelske oversættelse på Twitter er korrekt, men siger, klipningen gør det svært at vurdere, hvordan talestrømmen faktisk er forløbet.

– Uanset klipningen er det voldsomt og grotesk. Men det er forholdsvist normalt, at der kommer groteske udtalelser og dehumaniseringer af ukrainere, siger Kristina Aleksandrovna Pedersen.

Hun siger, at der blandt andet tidligere har været groteske udtalelser om, hvordan russerne skulle behandle ukrainske soldater, der var taget til fange. Her blev det også diskuteret, hvordan soldaterne skulle dræbes.

Dog har hun ikke selv stødt på, at der tidligere har været opfordret til, at børn skulle druknes.

– Jeg har ikke set en lignende udtalelse om børn, men det er ikke første gang, vi hører om voldtægterne. Men det er ofte, at værterne forholder sig subjektivt og ikke er den objektive ordstyrer, men kommer med politiske udtalelser, siger hun og peger blandt andre på tv-værten Vladimir Solovyov som et eksempel.

Kristina Aleksandrovna Pedersen forklarer, at det er en del af formatet i mange russiske programmer, at deltagerne hidser sig op og kommer med voldsomme udtalelser. Derfor tror hun heller ikke, at værten læser op fra et manuskript eller er blevet instrueret fra politisk side.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies