Seneste Danmarksnyheder

Dronning Margrethe og kronprinsparret deltager til royal begravelse i Storbritannien. Her er planen for, hvad der skal ske

Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er blandt dem, der skal deltage, når dronning Elizabeth mandag skal begraves i London.

Det fortalte det danske kongehus tirsdag.

Da den britiske dronning døde 8. september, beskrev dronning Margrethe dronning Elizabeth som “meget vigtig” for hende og resten af den danske kongefamilie. Det skete i et kondolencebrev til dronning Elizabeths søn, kong Charles.

Udover den danske kongefamilie forventes tusindvis af briter mandag at møde op i området omkring Buckingham Palace og Westminster Abbey, hvor begravelsesceremonien vil begynde. I selve kirken vil flere statsledere deltage i statsbegravelsen af den monark, der har siddet længst på den britiske trone.

Selvom alle detaljer om begravelsen af dronning Elizabeth endnu ikke er offentliggjort, så får du her et overblik over, hvad der indtil videre er røbet, der skal ske.

Fra Westminster Hall til Westminster Abbey

Dronning Elizabeths kiste vil fra onsdag eftermiddag og frem til mandag morgen befinde sig i Westminster Hall, som er den ældste del af den britiske parlamentsbygning. Her kan briterne komme ind og besøge kisten.

Mandag morgen vil kisten blive flyttet til Westminster Abbey, der befinder sig på den modsatte side af gaden. Her vil statsbegravelsen ifølge det britiske kongehus finde sted klokken 12, dansk tid.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies