Seneste Danmarksnyheder

DR har besøgt polsk missilramt by: Flere er skeptiske og meget nervøse

Louise Brodthagen beskriver Przewodow som en lille landsby, hvor man næppe er vant til at være i verdensmediernes fokus på den måde. Derfor lod en del af myndighedernes afskærmning også til at have det formål at holde pressen væk fra de lokale.

Langt fra alle ville stille op foran kameraet, men hun beskriver, at flere fortalte, at de var skeptiske over for de polske myndigheder ud fra de svar, der var kommet i løbet af dagen.

– Flere var skeptiske, fordi situationen også viser, at det polske forsvar ikke skød missilet ned. Nu kan de se, at missilerne lander i deres baghave, og de føler sig ikke beskyttet.

Natochef: Ukrainsk missil, russisk ansvar

Hele balladen begyndte tirsdag aften, da et missil slog ned i en polsk by tæt på grænsen til Ukraine. To mennesker døde som følge af nedslaget.

Ukraine havde hele dagen været under angreb fra Rusland, og i sin kamp mod det russiske skyts, er det højest sandsynlig et ukrainsk forsvarsmissil, der ifølge både Nato og Polen er styrtet ned i Polen.

Selv om missilet kom fra Ukraine, er det stadig Ruslands ansvar, mener den norske Nato-chef, Jens Stoltenberg.

– Men lad mig sige det her helt klart: Det er ikke Ukraines fejl. Rusland bærer ansvaret i sidste ende, mens det fortsætter sin ulovlige krig mod Ukraine. Rusland må stoppe denne meningsløse krig, sagde Stoltenberg onsdag eftermiddag.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies