Seneste Danmarksnyheder

Domstole i flere af USA’s delstater giver grønt lys for skrappere abortlovgivning

Flere kvinder, der benytter sig af menstruationsapps, frygter, at deres data kan blive brugt mod dem, hvis de får en abort.

I appsene kan kvinderne gemme deres cyklus, fertilitet, graviditet og lokation. Derfor frygter kvinderne, at informationerne sælges videre, så det kan bruges i en retssag mod dem.

I den forbindelse har Google allerede forsøgt at berolige kvinderne. Derfor vil selskabet fjerne brugernes historik på deres lokation, så det ikke kan ses, hvis de eksempelvis besøger en abortklinik.

Præsidenten klar til at hjælpe kvinder

Præsident Biden har ved flere lejligheder lovet hjælp til kvinderne. Fredag fortalte han ifølge BBC, at han forventede, at nogle amerikanske delstater vil forsøge at arrestere kvinder, der vælger at rejse til en anden stat for at få en abort.

Desuden sagde han, at regeringen vil beskytte de amerikanske kvinders adgang til abortpiller, som i årtier har godkendt af den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA.

– Hvis delstater forsøger at forhindre en kvinde at få FDA-godkendt medicin, der har været tilgængeligt i mere end 20 år, så vil min regering handle og beskytte kvindes ret til den medicin, sagde han ifølge CBS News fredag.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies