Seneste Danmarksnyheder

Det sidste farvel: I dag begraves dronning Elizabeth

Ceremonien vil vare en time, og når mindehøjtideligheden i Westminister Abbey er slut, vil en hornblæser spille fanfaren “The Last Post”, der efterfølges af to minutters stilhed i hele Storbritannien.

Derefter synges nationalsangen, og dronningens sækkepibeorkester spiller et sørgestykke.

Dronningens kiste vil derefter blive fragtet fra Westminister Abbey til Buckingham Palace i en procession.

Kisten vil blive fragtet på en særlig kistevogn, der første gang blev brugt ved dronning Victorias begravelse i 1901.

Vognen vil blive trukket af 98 sømænd fra flåden, mens 40 sømænd, der marcherer bag ved kisten, vil fungere som bremser.

Kong Charles og medlemmer af den kongelige familien vil følge dronningens kiste i processionen, oplyser hoffet.

Efter ankomst til Buckingham Palace vil kisten blive kørt med bil til Windsor-slottet, hvor dronning Elizabeth vil blive jordfæstet ved en mere privat ceremoni for familien.

Side om side

Dronningen vil blive stedt til hvile ved siden af sin mand, prins Phillip, der døde sidste år. Det oplyser Buckingham Palace.

Til den private gudstjeneste er i alt 800 særligt inviterede – blandt andet flere politikere og personer, som er eller har været i tjeneste hos dronningen.

Her er det Windsor-slottets præst, David Conner, der står for ceremonien.

Inden kisten nedsænkes i Den Royale Hvælving, fjernes dronningens krone, scepter og rigsæble.

Efter dronningens personlige ønske sluttes ceremonien af med et stykke spillet af “monarkens sækkepiber”, og der vil derefter blive sunget “God Save the King”.

Lange køer i London

Begravelsen er kulminationen på en periode præget af sorg for mange briter, fortæller DR’s korrespondent i Storbritannien.

– Ligegyldigt hvor i kongeriget, fotografen og jeg er kommet over de seneste ti dage, så har vi mødt folk, der har været dybt berørte over dødsfaldet, og de har markeret det på mange forskellige måder, siger Tinne Hjersing Knudsen.

-Der her været plancher overalt fra metrostationer til supermarkeder. Alle steder, man kan forestille sig, har man markeret dronningens død, siger hun.

Hun fortæller, hvordan mange briter er begyndt at græde, når hun den seneste uge har spurgt dem, hvad dronning Elizabeth har betydet for dem, og hvor voldsomt det føles, at hun nu ikke skal være her længere.

I sidste uge fik offentligheden mulighed for at sige et sidste farvel til dronningen ved hendes kiste i Westminister Hall i det centrale London.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies