Seneste Danmarksnyheder

Derfor besynger ukrainerne nyt missilsystem: Den russiske fremrykning er gået i stå

Færre ukrainske soldater får hjernerystelse

slagmarken, hvor de forskansede ukrainske soldater længe har været udsat for en konstant regn af eksplosioner og granatnedslag, kan de tydeligt mærke forskellen.

En kommandør i den ukrainske hær, Bohdan Dmytruk, fortæller til The Washington Post, hvordan hans kampbataljon nu oplever “ti gange mindre” beskydning, efter at ukrainske Himars ramte et ammunitionsdepot i Izyum sydøst for Kharkiv.

– Nu har vi kun omkring en mand hver uge, som får hjernerystelse. Før Himars satte depotet ud af spil, var det to-tre om dagen på grund af det intensive bombardement, siger han.

Men Ukraine ville gerne have mange flere.

– Til en effektiv modoffensiv har vi brug for mindst 100, sagde den ukrainske forsvarsminister, Oleksii Reznikov, for nyligt og tilføjede:

– Det vil være en gamechangerslagmarken.

Ukraine efterlyser også missiler, der rækker længere. Indtil videre har USA valgt kun at sende missiler med en rækkevidde på 80 kilometer.

– Ukrainerne vil enormt gerne have de missiler, der kan række op til 300 kilometer, men det har amerikanerne indtil nu afvist, fortæller Anders Puck Nielsen.

Den ukrainske forsvarsminister udtrykker dog i et interview med Financial Times håb om, at man også snart får flere langtrækkende missiler.

Video: Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, fortæller på et pressemøde, hvilken forskel Himars-systemerne gør.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies