Seneste Danmarksnyheder

Denis Nikolin er russisk stand up komiker. Der er bare én ting, han ikke laver sjov med

I Rusland blev det i foråret gjort forbudt og strafbart at sige offentligt, at Rusland har invaderet Ukraine, eller at der er krig i nabolandet. Præsident Vladimir Putin har besluttet, at det skal omtales som en ‘militær specialoperation’.

Det er en betingelse, som komik i Rusland skal arbejde under.

Men det er tilsyneladende også en betingelse, som stand up comedy trives under i Moskva for tiden. Det fortæller i hvert fald Dennis Nikolin i DRs podcast Moskva-kontoret.

Han er 33 år og har været komiker i ni år. Moskva-kontoret har talt med ham for at forstå, hvordan og om russerne taler om krigen – og om der overhovedet er noget at grine af i Rusland for tiden.

– I løbet af de seneste ti år er det piblet frem med open mic og stand-up-klubber, hvor du kan teste dit materiale og sådan. Der er flere hundrede af den slags steder i Moskva. De er åbne, folk har brug for at blive distraheret fra det, der foregår. De har lyst til at lave noget, til at være i en anden virkelighed.

Men Denis Nikolin vil ikke lave sjov med den russiske invasion af Ukraine.

– Jeg kan personligt ikke lide politisk humor – for tiden – jeg laver ikke sjov med politik.

– Det har altid været min tilgang til stand up comedy. Jeg har også undgået religiøse jokes. Jeg forsøger at reflektere den stemning, der er i publikum, og jeg fornemmer ikke, at de finder det (invasionen, red.) sjovt. De vil ikke høre om det. Folk kommer for at have det sjovt og smile.

Er du bange for, hvad der vil ske, hvis du joker med politik, Putin og krigen?

– Nej, jeg er ikke bange. Men selvfølgelig kalder jeg det heller ikke krig men speciel militær operation.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies