Seneste Danmarksnyheder

Den tidligere pave Benedikt den 16. er død

Afskeden med den tidligere pave, der brugte en stor del af sit liv på at arbejde for tradition og orden i kirken, skaber nu en udfordring for Vatikanet, påpeger New York Times.

Det er nemlig ganske uhørt, at en paves død ikke fører til valget af en ny. Derfor er der flere spørgsmål om, hvordan paven vil blive mindet, og hvilken rolle det siddende overhoved, pave Frans, vil spille i begravelsen, skriver det amerikanske medie.

Vatikanet oplyser, at pave Benedikts kiste vil ligge på lit de parade i Peterskirken fra på mandag, beretter Reuters.

Benedikt den 16, der oprindeligt hed Joseph Ratzinger, var både kardinal og pave under en række skandaler om misbrug af børn i den katolske kirke, hvilket hans ry har været mærket af.

Særligt efter en nyere undersøgelse af hans tid som ærkebiskop i München og Freising fra 1977 til 1982. Her kom det ifølge CNN frem, at han blev informeret om fire tilfælde af seksuel misbrug af børn, men ikke handlede på det og deltog i et møde om en af de involverede præster, beretter CNN.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies