Seneste Danmarksnyheder

Demokraterne vinder vigtig plads i Georgia efter omvalg

Demokraterne får med senator Raphael Warnock den 51. plads i Senatet i USA, efter at der har været omvalg i delstaten Georgia.

Med 99 procent af stemmerne talt op vinder Warnock med 50,8 procent. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Warnock slår dermed sin republikanske modkandidat Herschel Walker, som står til 49,1 procent af stemmerne.

De to var ude i et omvalg, fordi ingen i første omgang havde fået over halvdelen af stemmerne, da der var midtvejsvalg den 8. november.

Med den sidste plads sikret har Demokraterne nu et lidt større flertal i det ene af Kongressens to kamre. Hidtil har Demokraterne, sammen med to uafhængige senatorer, kunnet mønstre 50 mandater, hvor vicepræsident Kamala Harris så har haft det sidste ord ved stemmelighed.

Valget slår fast, hvor afgørende en rolle, Georgia – som ved kan få ved det næste store amerikanske valg, når der er præsidentvalg i 2024.

Samtidig kan resultatet ses som et nederlag for den tidligere republikanske præsident Donald Trump, som agter at stille op til præsidentvalget, skriver Reuters.

Trump havde støttet Herschel Walker, ligesom han også støttede en række republikanske kandidater, som ikke fik et midtvejsvalg med udpræget succes.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies