Seneste Danmarksnyheder

Debatten om valgsvindel fylder i det amerikanske midtvejsvalg: ‘En reel trussel mod det amerikanske demokrati’

Og den retorik kan også have haft sine konsekvenser flere steder, blandt andet i Pennsylvania.

– Vi har set, at de, der var valgansvarlige i en lang række stater, forlader deres embede, fordi de bliver udsat for trusler – også dødstrusler – mod dem selv og deres familier, siger Niels Bjerre Poulsen.

– Man kan tage staten Pennsylvania for eksempel. Her er der 67 countys, og i de 50 af dem har den valgansvarlige forladt sit embede. Simpelthen på grund af chikane og trusler.

Intet tyder på valgsvindel

De enkelte delstater har forskellig valglovgivning, og det kan gøre det svært at få et overblik.

I sager som den fra Wisconsin, som indledte artiklen, er det vigtigt at understrege, at der blot er tale om stemmesedler, der er blevet sendt ud. De enkelte stater har flere kontrol- og sikkerhedsprocedurer, der betyder, at stemmerne ikke nødvendigvis bliver godkendt i sidste ende.

Ligesom tilbage i valget i 2020. Her var der ifølge Niels Bjerre Poulsen heller ikke noget, der tyder på, at der kan sættes spørgsmålstegn ved valgets udfald, som samtlige delstater også godkendte.

– En opgørelse fra AP viser, at Joe Biden vandt valget med omkring 7.000.000 stemmer. Her fandt man i alt 476 mistænkelige stemmer. Ikke nødvendigvis nogen, der er blevet talt med, og ikke nødvendigvis nogen, der var gået til Joe Biden, siger han.

– I de seks svingstater, der udgjorde de vigtigste stater i Joe Bidens valgsejr, er det en mikroskopisk del af hans sejrsmargen, og det havde ikke nogen indvirkning på resultatet.

Han vil dog ikke afvise, at ugyldige stemmer er sluppet igennem nettet. Tit ender det bare som forsøg.

– Det er bare så forsvindende lille, det her problem. Man bliver nødt til at skelne mellem systematisk snyd, der har en indflydelse på valgresultatet, og så de enkelte sager, som man efterfølgende kan finde.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies