Seneste Danmarksnyheder

De danske missiler er leveret til Ukraine: ‘De kan bruge missilerne til at holde russiske skibe på afstand’

Våbenleverancen gør ikke Danmark til part i krigen

Selvom den ukrainske forsvarsminister skriver, at Ukraine ikke er alene, og Danmark og flere andre lande leverer våben til ukrainerne, så betyder det ikke, at Danmark er blevet en part i krigen, fastslår Peter Viggo Jakobsen.

– Nu går skillelinjen ved konventionelle våben og ved, at det ikke er Nato-personel, der tager ind i Ukraine og anvender våben imod russerne. Nato har nu defineret en linje, der hedder, at stort set alle konventionelle våbensystemer er okay, og derfor overskrider Harpoon-missiler ikke den røde linje, som Nato nu har defineret politisk, siger Peter Viggo Jakobsen.

Ifølge Peter Viggo Jakobsen tyder det på, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, også anser Nato‘s linje for gældende.

I begyndelsen af krigen var Nato mere tilbageholdende med at sende våbensystemer til Ukraine. Ifølge Peter Viggo Jakobsen skyldes det, at man var bange for, at Rusland ville vinde krigen hurtigt.

– Hvis man sendte alt for mange avancerede våben ind i Ukraine, så ville man jo bare udruste den russiske hær.

– Nu kan man se, at ukrainerne har en chance for at holde russerne stangen og måske endda erobre noget af deres land tilbage, og det er i den situation, at man begynder at levere flere konventionelle våben, siger Peter Viggo Jakobsen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies