Seneste Danmarksnyheder

Danske Anne er strandet i Peru, mens landet står i flammer: ’Det føles som en borgerkrig’

Udenrigsministeriet opfordrer danskerne til at blive på det hotel, hvor de bor, og ikke nærme sig demonstrationerne.

– Vi vurderer ikke, at det her er en situation, der er målrettet danskere eller andre turister –det er en lokal situation, så hvis man ikke færdes eller bevæger sig ud, så er man udsat for mindre risici, siger Steen Hommel.

De danske myndigheder vurderer ikke, at der for nuværende er behov for at evakuere de danskere, der befinder sig i Peru. Udenrigsministeriet har dog sendt en medarbejder til hovedstaden Lima for at være bedre forberedt, hvis det skulle blive nødvendigt.

Tasken er pakket

For Anne Kamstrup har mødet med Peru langt fra være det, som hun drømte om. Nu håber hun, at hun kan komme ud af landet hurtigst muligt. Men hun er samtidig forberedt på, at det kan have lange udsigter.

– Der er ikke nogen, der kan fortælle mig, hvor lang tid jeg kommer til at sidde strandet her, og det er en svær tanke at sidde med alene, siger hun.

– Jeg vil rigtig gerne ud af Peru, men som det ser ud lige nu, så er det desværre bare ikke nogen mulighed.

Anne Kamstrup har pakket tasken, så den står klar, hvis en mulighed for at komme væk pludselig skulle vise sig.

– Jeg ved, at der er flere, der prøver at kommer ud af landet lige nu. De prøver at være kreative og sejler over søer og lejer biler for at komme ind til nabolandene. Det tør jeg ikke på nuværende tidspunkt. Der er for meget uro, der er biler, der bliver sat i brand, folk der sidder fanget på vejene i flere dage.

– Jeg sidder bare her på mit hotelværelse og følger nyhederne og forsøger at holde min familie opdateret, så længe jeg har strøm. Jeg prøver at sørge for at have en god plan, hvis jeg pludselig kan komme ud, fortæller hun.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies