Seneste Danmarksnyheder

Danmarks ambassadør i Iran: ‘Protesterne har ikke formået at mobilisere masserne’

Her holdt Irans præsident, Ebrahim Raisi, en tale, hvor han gjorde klart, at han ikke vil tillade, at landets sikkerhed bliver “truet”.

– Vi vil ikke tillade, at folkets sikkerhed bliver truet under nogen omstændigheder, sagde præsidenten ifølge BBC.

Ebrahim Raisi sagde yderligere, at Irans fjender forsøger at udnytte urolighederne, og at Irans regering er villig til at lytte til kritikken over Mahsa Aminis død, men at man ikke vil bukke under for dem, der laver “optøjer”.

Danmarks ambassadør i Iran, Jesper Vahr, ser gårsdagens moddemonstrationer som en meget væsentlig begivenhed, som indvarsler en ny fase i konflikten.

– Styret siger, at det, man ser på gaden, er unge mennesker, som er lakajer for Vesten. De går Vestens ærinde og respekterer ikke fundamentale værdier eller helt grundlæggende den islamiske revolution.

– Det er en stor advarsel til de protesterende og et varsel om, at hvis “de ikke tager sig sammen og inddæmmer deres aktiviteter”, så er værktøjskassen, som styret har, større end som så. Så kommer nogle af de rigtig brutale midler i anvendelse, siger han.

Senere i dag vil der blive afholdt en demonstration i København til støtte for kvinderne i Iran.

På Facebook har op mod 1.000 personer tilkendegivet, at de deltager.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies