Seneste Danmarksnyheder

Corona lægger gaderne øde i Beijing

Men hvor mange der reelt er syge, står hen i det uvisse. Det siger DR’s Kina-korrespondent, Philip Róin.

– Vi ved det ikke rigtigt, fordi de kinesiske myndigheder ikke rigtig tester mere. Da jeg var i Beijing i sidste uge, kunne jeg nærmest ikke opdrive en test. Nu bliver folk syge, og så kan de gøre, som de vil bagefter.

Både de kinesiske sundhedsmyndigheder og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) forventer, at udbruddet i Beijing i løbet af vinteren vil sprede sig til resten af Kina.

Forventer 800 millioner smittede

På grund af den tidligere stramme coronapolitik mangler mange kinesere en naturlig immunitet mod virusset, og en stor skepsis mod vacciner har gjort, at blandt andet de ældre ikke er vaccineret.

– I december er man især gået i gang med at vaccinere folk, og det er blevet bedre de seneste uger. Særligt uden for de store byer. For nu er folk igen i risiko for at blive smittet, fortæller Philip Róin.

Det har lagt et stort pres på landets sundhedsvæsen, hvor videoer på sociale medier har vist overfyldte gange med patienter, der ikke kan få plads på sygehuse, fortæller DR’s korrespondent.

– Men det største problem er, at sundhedspersonalet bliver syge selv. Flere læger har fået besked om at gå på arbejde, selvom de er positive. For de bliver alligevel syge, og så gør de bedst gavn ved at redde liv imens.

Katten er ude af sækken

Man kan undre sig over, hvorfor den kinesiske regering valgte at lægge coronakursen om så hurtigt og med så kort varsel. For de underliggende problemer, der gjorde, at Kina ikke kunne genåbne, er der stadigvæk, forklarer Philip Róin.

– Man har ikke vaccineret de ældre godt nok, man har ikke udbygget hospitalerne, man har ikke importeret vestlige vacciner. Så vi ved rent faktisk ikke, hvorfor de har valgt at gøre det.

Flere af Beijings mest populære shopping-områder er næsten tomt for mennesker:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies