Seneste Danmarksnyheder

CIA-direktør afviser rygter om Putins helbred: ‘Så vidt vi ved, så er han faktisk lidt for rask’

Et fast greb om bordet og hemmelige optagelser

Der er forskellige grunde til, at flere medier og personer på sociale medier mener, at Putin skulle være syg.

The Economist har henvist til en hemmelig optagelse af en russisk oligark, som også The Sunday Times har henvist til. I videoen påstår oligarken angiveligt, at Putin ikke er rask.

The Economist henviser også til forskellige videobidder og billeder, der er blevet brugt i pressen i Vesten som tegn på, at Putin lider af eksempelvis kræft eller Parkinsons.

Ét af de billeder, som er blevet bragt i The New York Post viser Præsident Putin holde fast i en bordkant, imens han sidder ned.

The New York Post skriver, at præsidenten holder fast ‘for dear life‘ og ser anspændt ud med fremtrædende blodårer – om det er tilfældet, kan man selv vurdere her.

Det britiske medie Sky News har bragt en artikel med forsvars- og sikkerhedsanalytiker og professor Michael Clarke, hvor han siger, at man hverken kan bevise, at Putin har kræft eller Parkinsons ud fra de billeder og videoer, der er kommet frem.

Han spekulerer i stedet i, at Putin er hypokonder og har et meget stort forbrug af botox.

– Jeg siger altid, at han prøver på at balsamere sig selv, imens han stadigvæk er i live, siger Michael Clarke til Sky News.

Klar besked fra Putin: Medierne overdriver

– Jeg tror ikke, at folk, der er ved deres fulde fem, kan se tegn på nogen form for sygdom hos denne person, sagde Lavrov.

Putin selv har også afvist rygterne og sagde ifølge Fortune i slutningen af juni, at rygterne om hans sygdom var ‘stærkt overdrevne’.

Det er ikke første gang, der har floreret rygter om, at Putins helbred skulle være skrantende.

I marts 2015 måtte Kreml officielt afvise, at Putin skulle være ramt af alvorlig sygdom, efter præsidenten ikke havde været set i knap ti dage.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies