Seneste Danmarksnyheder

Chimpansedrab har skabt stor debat i Sverige: ‘Plan A bør være bedøvelse’

Men når flere er løs, så er situationen en anden, siger han.

– Man skal huske på, at bedøvelsespile skal skydes 20 til 25 meter fra dyrene. Skuddene skal skydes fra en særlig vinkel, og man skal lade på en mere besværlig måde. Når skuddene rammer, kan der gå fem til ti minutter, før bedøvelsen virker. Imens kan chimpanserne nå at gøre skade på mange, fortæller han.

Flok kan se sig sur på én bestemt dyrepasser

Mads Bertelsen understreger, at han ikke kender forløbet fra Sverige grundigt nok til at sige, om dyreparken har håndteret situationen korrekt. Men han siger, at menneskeliv altid skal være førsteprioritet.

– Det vil undre mig, hvis man ikke har forsøgt at bedøve dem. Men chimpansen er aggressiv, og de holder sig ikke tilbage fra at angribe andre. De kan endda have en gammel gæld til en bestemt dyrepasser, og så kan de gå specifikt efter den person, hvis de i forvejen kender ham eller hende, siger han.

Dyreparken oplyser, at aflivningen var den sidste udvej. Parkens administrerende direktør, Sandra Wilke, fortæller, at man stadig ikke kender årsagen til abernes flugt, men at man nu vil undersøge, hvordan det kunne ske.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies