Seneste Danmarksnyheder

Byge af russiske missiler rammer flere ukrainske storbyer

Ukraines hovedstad Kyiv og en række andre ukrainske byer er blevet ramt af russiske missilangreb. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udover Kyiv har missiler blandt andet ramt storbyerne Kharkiv og Lviv.

Angrebene kommer samme dag som lederne fra verdens 20 største økonomier er samlet til G20-topmøde på den indonesiske ø Bali, hvor et flertal af medlemmerne “på det kraftigste fordømmer” Ruslands invasion af Ukraine.

– Landet er under massivt russisk angreb i dag. Alarmerne har lydt stort set over hele Ukraine, og der har været eksplosioner i Lviv i vest, Kharkiv i øst og i en lang række andre byer, siger DR Nyheders Europakorrespondent Anna Gaarslev, der befinder sig i Kherson, et område som Ukraine fornylig generobrede fra de russiske styrker..

En person død i Kyiv

I Kyiv er to beboelsesbygninger blevet ramt af missiler, og halvdelen af byen er p.t. uden strøm. Det meddeler byens borgmester Vitalij Klitsjko.

Mindst én person er omkommet i angrebet

DR‘s udsendte reporter i Kyiv, Victor Schrøder Friis, befinder sig på én af hovedstadens underjordiske metrostationer, som byens borgere bruger som beskyttelsesrum.

Victor Schrøder Friis i Kyiv:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies