Seneste Danmarksnyheder

Brutal video peger på ekstrem vold mod iranske demonstranter

Derudover er der også et arbejde i forhold til at modbevise misinformation fra det iranske styre side, siger Martin Lemberg-Pedersen.

Han peger specifikt på en sag om to 16-årige piger – Nika Shakarami and Sarina Esmailzadeh – hvor Amnesty modsiger myndighedernes udlægning. Ifølge styret begik de to teenagere selvmord. Men det er ikke tilfældet, lyder det fra Amnesty.

– De døde, efter sikkerhedsstyrker havde banket dem i ansigtet, men efterfølgende blev deres familier lagt under ekstremt pres og tvunget til at gå ud og sige, at de havde sprunget ud fra bygninger, siger Martin Lemberg-Pedersen.

Korrespondent: Meget tyder på ekstrem vold

Heller ikke Puk Damsgård, DR‘s mellemøstkorrespondent, oplever den voldsomme video som en enlig svale.

– Det er desværre ikke enestående, at sikkerhedsstyrkerne på den måde tæsker demonstranter og andre iranere, der udtrykker deres holdninger om styret, siger Puk Damsgård.

Hun peger på blandt andet sagen om tv-kokken Mehrshad Shahidi – også kendt som Irans Jamie Oliver. Den 19-årige tv-personlighed blev angiveligt anholdt under en demonstration mod styret og efterfølgende tæsket ihjel, mens han var i myndighedernes varetægt i slutningen af sidste måned.

– Så meget af hvad vi ser, tyder på en ekstrem vold mod demonstranter.

I denne video fra søndag aften ses iranske sikkerhedsstyrker stimle sammen i et boligområde i Chitgar-nabolaget i Teheran. En af dem siger over megafonen: “Dette er vores plan for hver nat, vi vil ikke lade jer hvile. Hver nat ved midnat kommer vi til at være her. Det her er underholdning for os”, siger han, hvorefter der affyres et skud:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies