Seneste Danmarksnyheder

Britiske politikere kræver svar, efter Kina-kritisk demonstrant fik tæsk ved konsulat

‘Uhøflige bannere’

I en udtalelse til det lokale politi skriver han, at protestbannere foran konsulatet havde “dybt krænkende billeder og slogans”.

Blandt andet et billede af den kinesiske præsident, Xi Jinping, med en løkke om halsen.

– Den væsentligste grund til denne hændelse er, at de brugte meget uhøflige bannere, siger han til Sky News.

Demonstranten, der endte bag konsulatets port, fortæller, hvordan han stadig har mærker efter slagene.

– Det gør stadig ondt at sidde ned, siger Bob Chan, der ifølge The Guardian har britisk pas, efter at han sidste år flygtede fra Hongkong.

Kræver diplomater sendt hjem

Ved pressemødet var han flankeret af tidligere leder at Det Konservative Parti Iain Duncan Smith. Han er, ligesom David Alton, med i en tværpolitisk gruppe af parlamentsmedlemmer, der har sat sig for at se kritisk på, hvordan vestlige demokratier fremover skal forholde sig til Kina.

Og han er særdeles kritisk:

– Dette hører ikke hjemme i Storbritannien. Menneskerettigheder, lov og orden og demokrati. Det er alt sammen ting, som vi står for, siger han.

Iain Duncan Smith vil have Udenrigsministeriet til mere direkte at true med at sende eventuelt involverede diplomater hjem.

– De vil ikke længere være velkomne. De vil være persona non grata. Uanset hvem de er, og hvor højt de er placeret, vil de være på vej tilbage til Beijing, sagde den konservative politiker.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies