Seneste Danmarksnyheder

Britiske medier kalder finansministeren ‘skatte-klovn’: Nu går IMF også til angreb på hans skattelettelser

Kan få negativ effekt herhjemme

Storbritannien er en af Danmarks største handelspartnere, og derfor skal rystelserne i den britiske økonomi ikke være særligt store, før det påvirker økonomien her i Danmark.

– Når valutaen som i det her tilfælde bevæger sig i den forkerte retning, så bliver det dyrere for briterne at købe vores varer. Og det er bekymrende for danske virksomheder, at de så får det sværere på det britiske marked, lyder vurderingen fra Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri.

– Der er ingen tvivl om, at hvis det britiske pund fortsat svækkes, så vil vi tabe britiske eksportordre i millardstørrelsen.

I går morges faldt det britiske pund med fem procentpoint på blot tyve minutter, og det vækker grund til bekymring, forklarer Allan Sørensen.

– Det er et marked, der har været præget af uro i mange år med brexit og politisk uro. Vi savner lidt stabilitet på det britiske marked, så vi kan begynde at genvinde noget eksport. For det britiske marked er et af dem, vi har klaret os dårligst på de seneste år.

Problemer for Liz Truss

Den økonomiske røre er ikke ligefrem noget, den nyligt tiltrådte premierminister, Liz Truss, har brug for. Det vurderer, Tinne Hjersing Knusen.

– Hun har ikke engang været premierminister i en måned, og hun har allerede formået at blive enormt upopulær i den britiske offentlighed og i det konservative parti.

– De konservative er ramt helt inde i hjertet af deres identitet med den her krise, for de ser sig selv som de økonomisk ansvarlige politikere i Storbritannien. Det hænger dårligt sammen med et historisk svagt pund og usædvanlig kritik fra IMF, siger Tinne Hjersing Knudsen.

Liz Truss blev udpeget som ny leder af det konservative parti i Storbritannien i begyndelsen af september. I samme ombæring blev hun landets premierminister, hvor hun overtog posten fra sin partifælle, Boris Johnson, der måtte gå af på grund en række skandaler.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies