Seneste Danmarksnyheder

Britisk minister skal besøge Taiwan. Og det er Kina ikke fan af

Kina betragter nemlig Taiwan som en del af Kina og ser ethvert officielt besøg fra andre lande som en anerkendelse af Taiwans selvstyre.

Så der var kinesisk vrede rettet mod Pelosi og USA – men nu kan det være, at vreden bliver rettet mod Storbritannien.

Den britiske handelsminister, Greg Hands, vil i denne uge nemlig besøge Taiwan og mødes med præsident Tsai Ing-wen. Det skriver Reuters.

Og det er det kinesiske kommunistparti ikke glade for.

– Kina er resolut imod alle former for officielle udvekslinger mellem Taiwan og lande, vi har diplomatiske forbindelser til, siger talsmanden for Kinas udenrigsministerium, Zhao Lijian.

– Vi opfordrer briterne til at stoppe enhver form for officiel udveksling med Taiwan og sende forkerte signaler til de separatistgrupper, der kæmper for Taiwans uafhængighed.

Skal styrke handelsbåndet mellem landene

Det britiske besøg, der foregår over to dage, sker i andledningen af et årligt handelsmøde mellem Storbritannien og Taiwan.

– Et personligt besøg i Taiwan er et klart signal om vores dedikation til at styrke handelssamarbejdet mellem Storbritannien og Taiwan. Ligesom Storbritannien, er Taiwan en mester i fri og fair handel, lyder det i en pressemeddelelse fra den britiske handelsministers kontor.

Selvom der ikke er officielle diplomatiske forbindelser, så har Taiwan og Storbritannien blandt andet et tæt økonomisk samarbejde.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies