Seneste Danmarksnyheder

Britisk migrantfly til Rwanda blev stoppet i 11. time

Det britiske fly, som tirsdag aften skulle være lettet med kurs mod Rwanda med asylansøgere om bord, kom alligevel ikke på vingerne.

Det bekræftede det britiske udenrigsministerium sent tirsdag over for blandt andre nyhedsbureauet Reuters.

Flyet skulle efter den oprindelige plan være lettet tirsdag med 37 asylansøgere om bord.

Som led i en aftale mellem Storbritannien og Rwanda skulle asylansøgerne til det centralafrikanske land for at få behandlet deres asylansøgning der i stedet for at få den behandlet på britisk jord.

Men lidt efter lidt gik den plan at gå i vasken for den britiske regering.

En række juridiske indsigelser førte til, at tallet af asylansøgere flere gange blev reduceret, indtil antallet af asylansøgere på flyet i løbet af tirsdag var skrumpet til omkring syv.

Klokken 22.55 kunne Paul Brand, som er redaktør på mediet ITV News, desuden erfare, at der kun var fire asylansøgere tilbage, som lovligt kunne flyves til Rwanda. Det skriver Ritzau.

Blot ni minutter senere kunne han oplyse, at det britiske indenrigsministerium havde bekræftet, at ingen af de planlagte asylansøgere kunne flyves til Rwanda, og at flyets planlagte afgang tirsdag var aflyst.

Det skete på trods af, at den britiske udenrigsminister, Liz Truss, tidligere på dagen slog fast, at flyet ville komme afsted uanset hvad – dog uden at ville oplyse, hvor mange der ville være ombord.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies