Seneste Danmarksnyheder

Brasilien går til valg i skyggen af politisk vold: Pamelas mand blev skudt for at hylde Lula

I dag går brasilianerne så til valg.

Alt tyder på, at det bliver et opgør mellem Lula da Silva, der var Brasiliens præsident fra 2003 til 2010, og Jair Bolsonaro, der har styret Sydamerikas største land siden 2019.

Det er to mænd, der decideret hader hinanden. Det er venstrefløjen mod højrefløjen – men i en grad, der ikke er set så ekstrem, i tiden efter Brasilien blev et demokrati tilbage i 1985.

Splittelsen er så stor, at det for nogle brasilianske analytikere ligefrem udgør en trussel mod det brasilianske demokrati.

Svært at komme videre

For Pamela blev politisk uenighed det, der gjorde hende til enke som 38-årig:

– Jeg ville ønske, at jeg kunne sidde overfor gerningsmanden og spørge ham direkte, hvorfor han dræbte min mand. Hvorfor gjorde han mine børn faderløse. Jeg ved slet ikke, hvordan vi skal komme videre herfra.

Pludselig ser hun op igen og får øje på Helena, der kommer traskende hen ad fortovet. Pamela hopper ud af bilen og giver sin datter et stort kram. Hun spænder Helenas sele i barnesædet ved siden af Pedro, der nu har valgt at tage sig en lille lur.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies