Seneste Danmarksnyheder

Brasiliansk mand anholdt i Norge mistænkt for at være russisk spion

Han foregav at være forsker ved et universitet i Tromsø i Norge. Men i virkeligheden var den brasilianske mand i 30’erne, der nu er i politiets varetægt i Norge, en russisk spion.

Det mener i hvert fald Politiets Sikkerhedstjeneste (PST) i Norge, som mistænker manden, der tirsdag morgen blev stillet for en domstol i Tromsø, for at være såkaldt “illegalist”. Altså en ulovlig agent, der har opbygget en identitet som almindelig borger – men i virkeligheden arbejder for en udenlandsk efterretningstjeneste.

PST mener, at manden er russisk statsborger, der har arbejdet under dække som brasilianer, og har derfor krævet ham udvist af Norge.

– Vi har bedt om, at en brasiliansk forsker ved universitetet i Tromsø bliver udvist af Norge, fordi vi mener, at han repræsenterer en trussel mod grundlæggende nationale interesser, siger assisterende chef i PST, Hedvig Moe, til NRK.

Udmeldingen kommer, efter at PST for en uge siden advarede om, at Norge i højere grad end tidligere mål for russisk efterretningsvirksomhed.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies