Seneste Danmarksnyheder

Brasilianerne går til valg: Neymar vil have Bolsonaro, ‘Brasiliens Beyoncé’ vil have Lula

Hun er blevet kaldt Brasiliens Beyoncé og er de seneste år også blevet et stort internationalt navn – ikke mindst i USA.

Hun har i meget klare vendinger på Twitter gjort det klart, at selvom hun ikke normalt ville stemme på Lulas parti, PT, så er han manden, der kan vælte Bolsonaro, og det er sådan set argument nok for Anitta. Hun stemmer Lula i år.

Det mest markante valg i årtier

Men hvorfor kaster popdivaer og fodboldstjerner sig ind i den brasilianske valgkamp? Det gør de, fordi det her bliver betegnet som det mest markante valg i Brasilien i årtier.

Jair Bolsonaro siger, at Lula vil forvandle Brasilien til et nyt Venezuela med galoperende inflation og sammenbrud af de økonomiske systemer, mens Lula gerne fortæller sine følgere, at det brasilianske demokratis dage er talte, hvis de vælger Jair Bolsonaro igen.

Begge dele er formentlig en ret karikeret fortælling, men der ingen tvivl om, at det er to helt forskellige retninger Brasilien i dag vælger mellem: Økonomien og Amazonas.

Økonomien

Bolsonaro blev valgt i 2018 på løfter om at skabe ny vækst i den brasilianske økonomi, og han lovede en række store reformer, der kunne sikre økonomien fremover.

Væksten fik aldrig rigtigt et boost, men – vil hans tilhængere sige – hvordan skulle han kunne have gjort det under en pandemi, der lukkede det meste af verden ned?

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies