Seneste Danmarksnyheder

Boris Johnson træder tilbage som premierminister – Men allerede nu spekuleres der i et muligt politisk comeback

Og selv om mange briter er godt trætte af den nu forhenværende premierminister, så har han fortsat mange tilhængere trods skandalerne, siger Tinne Hjersing Knudsen.

– Jeg tror egentligt, at der er bred enighed ude i offentligheden om, at Boris Johnson nogle gange har lidt svært ved at sige sandheden, og at han er en populist. Spørgsmålet er, om man kan leve med det eller ej, siger Tinne Hjersing Knudsen.

– Der er det bare sådan, at mange briter føler, at de godt kan leve med det, fordi Boris Johnson er, som han er. Ligesom man på engelsk siger ‘boys will be boys, når drenge laver drengestreger, så siger man ‘Boris will be Boris’ her i Storbritannien. Derfor er der mange, der har tilgivet ham de løgne, han er blevet taget i bare det seneste halve år.

– Han får lov til at have det plettede ry, fordi han er en charmerende karakter og formår at tale til mange folks ønsker.

Har sat et stort aftryk på Storbritannien

En af Boris Johnsons udfordringer har været, at han sammensatte en regering af politikere, der ville noget meget forskelligt, og samtidigt lovede han meget i forskellige retninger, påpeger Tinne Hjersing Knudsen.

– Derfor har han fået udrettet meget lidt i den periode, hvor han var premierminister, selv hvis man modregner pandemien, som kom udefra.

Men selv om han kun sad i lidt over tre år og ikke leverede på mange af sine løfter, så nåede Johnson alligevel at stå bag nogle enorme politiske beslutninger, påpeger korrespondenten.

– Det er klart, at den største ting, han har gjort, det er at føre Storbritannien ud af EU. Det er hans politiske arv. Og den måde, han har udformet brexit på, har konsekvenser for alle i Storbritannien – både nu men også generationer ude i fremtiden.

– Så selv om han var en premierminister, som sad i ganske kort tid, så har han altså afsat et stort aftryk på Storbritannien, om man kan lide det eller ej.

I sin sejrstale i går roste Liz Truss Johnson for hans støtte til Ukraine og sagde, at han var respekteret “fra Kyiv til Carlisle”.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies