Seneste Danmarksnyheder

Boris Johnson kunne ikke overleve flere møgsager – få et overblik over dem her

Fra fødsel til politisk død

Det hele startede for 57 år siden, hvor Alexander Boris de Pfeffel Johnson den 19. juni 1964 blev født i New York City i USA.

Boris Johnson er uddannet i klassiske studier på Oxford University i 1987, men valgte journalistikken. Han startede på avisen The Times, men blev fyret for at have opdigtet et citat fra en ekspert, som i øvrigt var hans gudfar.

Derefter tog han turen til Bruxelles som korrespondent for den britiske avis The Daily Telegraph indtil 1994.

1999 markerer det år, hvor Boris Johnson blev medlem af det britiske parlament for De Konservative. Fra 2008-2016 var han borgmester i London. Derefter tog han to år som britisk udenrigsminister, og siden juli 2019 har han kunnet kalde sig for Storbritanniens premierminister, hvor han især har været kendt som ansigtet for Brexit-bevægelsen og at have fået ‘Brexit done’, som han selv ynder at sige.

Han har været gift tre gange. I 1987 med Allegra Mostyn-Owen, i 1993 med Marina Wheeler og med hans nuværende kone Carrie Johnson i 2021. Han har i alt syv børn.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies