Seneste Danmarksnyheder

Blå blok vinder valget i Sverige, nu er det matematisk umuligt for de røde

Moderaterna fik ikke noget særligt godt valg i år, partiet gik flere mandater tilbage, men den borgerlige opposition står til at vinde valget, fordi det indvandrekritiske og højrenationale parti, Sverigedemokraterna, har fået et særdeles flot valg. De høster mere end hver femte, svenske stemme og er nu den borgerlige fløjs største parti.

Kristersson har flere ting tilfælles med formanden for Danmarks store borgerligt liberale parti, Venstre. Ligesom Jakob Ellemann-Jensen har Ulf Kristersson nemlig både været i militæret og bestridt chefposter i det private erhvervsliv.

Han er derudover en ivrig gymnast, der går meget op i ernæring og ikke forsømmer en lejlighed til at fremvise sine meget velvoksne og muskuløse lægge.

Det store nederlag i 2018

Kristersson var tidligere en klar modstander af noget som helst samarbejde med Sverigedemokraterna. Men han ændrede holdning efter det kaos, der udbrød efter valget i 2018:

– Der var klart borgerligt flertal i Riksdagen – hvis man talte Sverigedemokraterna med. Men to partier i den daværende borgerlige alliance, Centerpartiet og Liberalerna, nægtede at indgå noget som helst samarbejde med SD.

I stedet indgik han en aftale med Socialdemokraternas kandidat, Stefan Löfven. Det tog 134 dage før Sverige fik en ny regering.

I 2019 holdt Kristersson sit første møde med Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Og resten er historie.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies