Seneste Danmarksnyheder

Billedserie: Titusindvis af amerikanere protesterer og kræver strammere våbenlovgivning

– Fuck tanker og bønner. Forbyd automatvåben.

– Vores børn dør, mens I ingenting gør.

– Lovgivning og handling over tanker over bønner.

Budskabet var soleklart fra de mange tusinde amerikanere, der i går gik på gaden over hele USA. De vil have strengere våbenlovgivning, og de vil have den nu.

Ifølge BBC var der arrangeret flere hundrede demonstrationer over hele USA – blandt andet i byerne New York, Chicago, Los Angeles, Atlanta, Austin og i hovedstaden Washington D.C.

Arrangøren bag demonstrationerne var organisationen March For Our Lives, der blev grundlagt af overlevende fra skoleskyderiet i Parkland, Florida, i 2018, hvor 17 personer blev myrdet af en tidligere elev.

De landsdækkende demonstrationer kommer i kølvandet på en række masseskyderier i USA den seneste tid. Her har især skoleskyderiet i Uvalde, Texas, fået verdensomspændende opmærksomhed, da det er det dødeligste skoleskyderi i USA i 10 år.

19 børn og to voksne blev myrdet af en 18-årig mand, der blandt andet skød sine ofre med en pistol og en semiautomatisk AR-15 riffel.

Netop automatvåben og semiautomatiske våben som AR-15 er typer, som March For Our Lives vil have forbudt.

– Vi vil ikke længere tillade, at I læner jer tilbage og ingenting gør, mens folk fortsætter med at dø, sagde et bestyrelsesmedlem fra organisationens bestyrelse ifølge BBC.

Herunder kan du se billeder fra lørdagens demonstrationer i USA.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies