Seneste Danmarksnyheder

Biden, Trump, Obama og Oprah: Det tunge skyts er hentet ind i afslutningen på midtvejsvalget

Midtvejsvalget i USA er i sin absolut afsluttende fase, og det fik i aftes partierne til at rulle det helt tunge skyts frem.

På to forskellige scener i samme stat holdt eks-præsident Donald Trump og den nuværende præsident Joe Biden brandtaler for at fiske de sidste stemmer. Biden var ovenikøbet flankeret af sin partifælle, tidligere præsident Barack Obama.

Og meget er da også på spil.

Amerikanerne skal vælge medlemmer til Repræsentanternes Hus og Senatet, hvor Det Demokratiske Parti risikerer at miste flertal.

De to præsidentkandidater havde ikke overraskende fokus på vidt forskellige ting i deres taler. Trump gjorde Republikanerne til garant for sikkerhed og tryghed, mens Biden gjorde valget til et spørgsmål om demokratiet. Det skriver BBC.

Et budskab var dog at finde i begge taler: Stem.

Biden vil sikre kvinders ret til abort

Joe Biden brugte blandt andet sin tale på at fremhæve de abortforbud, der er er skyllet ind over flere stater, hvor republikanerne sidder på magten.

I juni omgjorde den amerikanske højesteret den såkaldte ‘Roe mod Wade’-afgørelse, der gjorde abort til en forfatningssikret ret i USA. Derfor er det nu muligt for de enkelte delstater selv at afgøre, hvorvidt det skal være lovligt at få en abort eller ej.

Biden advarede mod, at hvis Republikanerne får flertal i Kongressen, så vil de arbejde for et nationalt forbud mod retten til abort.

– Jeg vil nedlægge veto mod det. Det vil ikke ske, sagde han og opfordrede vælgerne til at sikre flertallet i begge kamre til Demokraterne.

– Så kan vi give retten til til at bestemme i dette land tilbage ved at gøre ‘Roe mod Wade’ til lov i hele landet, sagde Biden.

Også øget kontrol med våben og bedre adgang til sundhed var centrale pointer i Bidens tale, skriver BBC.

Trump gentog falsk historie om valg

Omkring 4,5 times køretur fra storbyen Pennsylvania, hvor Biden og Obama indtog scenen, holdt Donald Trump sin brandtale i den lille by Latrobe – naturligvis iført rød kasket med teksten ‘make America great again’.

– Hvis du vil have tryghed og sikkerhed for din familie, skal du stemme hver eneste demokrat ud, sagde Trump.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies