Seneste Danmarksnyheder

Biden kritiserer Musk efter massefyringer på Twitter

USA har ved flere valg oplevet massive problemer med misinformation på sociale medier og deciderede påvirkningskampagner, hvor falske profiler i hobetal har spredt falske historier.

– Der er ingen redaktører mere. Der er ingen redaktører. Hvordan skal vi forvente, at børn forstår, hvad der er på spil?, spurgte Joe Biden retorisk ved kampagnearrangementet.

Kompromisløse holdninger til ytringsfrihed

Elon Musk er selverklæret ytringsfriheds-fundamentalist, og han har gentagne gange luftet sine holdninger om, at ytringsfriheden i for høj grad bliver begrænset på sociale medier.

I hans optik sker det særligt af den yderste venstrefløj – Musk har blandt andet været kritisk overfor, at Donald Trumps Twitter-konto blev lukket, fordi han spredte falske påstande.

Det er den modsatte bevægelse, som den amerikanske præsident gerne ser ske, forklarede hans pressemedarbejder Karine Jean-Pierre fredag.

Karine Jean-Pierre gjorde det klart fredag, at præsidenten “har været tydelig om vigtigheden af, at sociale medier fortsat tager skridt imod at reducere hadtale og misinformation”.

– Den overbevisning gælder Twitter, Facebook og alle andre sociale medieplatforme, hvor brugere kan sprede misinformation, lød det fra pressemedarbejderen Karine Jean-Pierre.

Ifølge Twitters sikkerhedsdirektør Yoel Roth er den omfattende fyringsrunde ikke gået hårdest udover dem, der skal moderere indhold.

Han skriver på sin Twitter-profil, at omkring 15 procent af personalet i “tillid og sikkerhedsafdelingen” er blevet afskediget, og at gruppen af moderatorer er dem, der er mindst påvirkede.

Annoncører trækker sig

Musk selv forklarer de store nedskæringer i medarbejderstaben med, at Twitter har en skrantende økonomi.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies