Seneste Danmarksnyheder

Biden frygter uro ved midtvejsvalget: Demokratiet er under angreb på grund af Trump

Advarslen kommer, efter nogle republikanske kandidater har antydet, at de måske ikke vil anerkende et valgnederlag.

– Vi må se hvad, der sker, lød det blandt andet fra den republikanske senator Ron Johnson til journalister i Wisconsin, skriver The Washington Post.

Han er i tæt løb med sin demokratiske konkurrent, Mandela Barnes.

– Jeg mener, kommer der til at ske noget på valgdagen? Har demokraterne noget i ærmet? siger Ron Johnson.

Ifølge The Washington Post har over halvdelen af de republikanske kandidater benægtet eller rejst tvivl ved resultatet af præsidentvalget i 2020, hvor Trump måtte give nøglerne til Det Hvide Hus videre til Biden.

– Samtidig har vi siden valget i 2020 set folkene omkring Trump koordinere en indsats for at få indsat folk rundt omkring i delstaterne, dels som politikere, der tror på hans historier, men også i valgmyndighederne, siger Lasse Engelbrecht journalist på DR’s udlandsredaktion, der har dækket USA i mange år.

– Så Bidens frygt er reel, tilføjer Lasse Engelbrecht.

Biden peger på Trump som urostifter

Biden lægger ikke fingre i mellem, når han skal pege på hvem, der kan inspirere republikanske demokrater til at nægte at anerkende valgresultatet, hvis det falder ud til det Demokratiske Partis fordel.

Men han vil ikke tage navnet i sin mund – i stedet kalder han ham for “den slagne præsident” og henviser selvfølgelig til Donald Trump.

– Det amerikanske demokrati er under angreb, fordi den slagne tidligere præsident afviste at anerkende valgresultatet i 2020.

Trump kalder præsidentvalget i 2020 for “Den store løgn” og hævder, at der foregik valgsvindel. Hans tilhængere bakker op om det, selvom der ingen beviser er for påstanden. Det er der til gengæld for, at Biden vandt valget på retfærdig vis.

– I må ikke tage fejl. Det er demokratiet, som er på stemmesedlen for os alle, siger Biden, der anklagede den fraktion i det Republikanske Parti, der er for Trump, for at:

– forsøge at lykkedes med det, de ikke lykkedes med i 2020: at undertrykke vælgernes ret og undergrave valgsystemet.

Republikanere reagerede ved at kalde Bidens tale politisk motiveret – blandt andet på grund af hans lave popularitet i den amerikanske befolkning.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies