Seneste Danmarksnyheder

Biden advarer om ‘atom-ragnarok’, hvis Putin gør alvor af atomtrusler

Alle midler, Rusland har til rådighed

Den russiske præsident, der fejrer sin 70 års fødselsdag i dag, har flere gange truet med at tage Ruslands atomarsenal i brug i krigen i Ukraine – blandt andet for at afskrække Vesten fra at fortsætte sin støtte til ukrainerne og for at “beskytte russisk territorium”, heriblandt de fire ukrainske regioner, som Rusland ifølge eget udsagn har annekteret.

– Vi vil bruge alle midler, vi har til rådighed, for at beskytte vores folk og vores territorium, lød det for få uger siden i en tale fra præsident Putin, som understregede, at han ikke bluffede.

Truslerne fra Putin og andre højstående russiske embedsmænd er de første åbne trusler om brugen af atomvåben fra russisk side siden 1962. Og den amerikanske præsident, Joe Biden, understregede også i sine udtalelser i nat, at Vladimir Putin “ikke laver sjov”, når han truer Ukraine og Vesten med atomvåben.

– Han laver ikke sjov, når han taler om brugen af taktiske atomvåben, biologiske våben eller kemiske våben, fordi hans militær underpræsterer markant, så at sige, lød det fra præsident Biden.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies