Seneste Danmarksnyheder

Barsebäcks ejere vil bygge nyt atomkraftværk: Vi har ikke nok energi i Skåne

– Allerede inden vi er færdige, vil vi anlægge Barsebäcks Energipark, hvor vi vil udvikle og udforske fossilfrie og CO2-neutrale løsninger. Det kan være sol- og vindenergi, brint og kernekraft, siger direktøren.

Hun kan ikke sige præcist, hvor stort et atomkraftværk Uniper ønsker at bygge. Det kan være et atomkraftværk i fuld skala eller en mindre reaktor.

‘Jeg tror, Sverige vil høre fra Danmark’

Herhjemme var modstanden mod kernekraft stor både i 1970’erne, da Barsebäckværket blev opført lige over for København, og senere i 1980’erne, hvor tusinder af demonstranter gik på gaden i protest.

– Jeg tror, Sverige vil høre fra Danmark, hvis de har tænkt sig at gennemføre det her, siger Bente Miellier, der i dag er 73 år og en af pionererne i Organisationen til Oplysning om Atomkraft (OOA).

– Det er absurd, siger 79-årige Siegfried Christiansen, der også var pioner i OOA, ved udsigten til ny svensk atomkraft.

Herunder kan du se et interview SVT har lavet med Bente Miellier og Siegfried Christiansen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies