Seneste Danmarksnyheder

Argentinas vicepræsident forsøgt skudt for rullende kameraer

Ulmen omkring forestående retssag

Cristina Kirchner har lige siden tiden som Argentinas præsident haft alvorlige anklager om korruption hængende som sorte skyer over hendes politiske omdømme og karriere.

Kristian Almblad, DR’s korrespondent i Sydamerika peger på, at den retssag der lige nu kører mod hende, har bragt vrede og had frem blandt den argentinske befolkning.

– Hvis man selv kæmper en daglig kamp for at få mad på bordet til sine børn, er det svært at se på politikere og tidligere præsidenter, der angiveligt har sendt milliarder af kroner ned i egen lomme.

Anklagen lyder, at hun har tildelt statsmidler i form af offentlige bygge-og anlægskontrakter til en ven af familien. Vicepræsidenten afviser alle anklager.

I den forestående retssag, risikerer Cristina Fernandez de Kirchner op mod 12 års fængsel for korruptionsanklager.

De seneste dage har hundredvis af civile samlet sig uden for Cristina Fernandez de Kirchners’ bopæl for at vise deres støtte til vicepræsidenten.

– Hun er den mest markante politiske skikkelse i Argentina, fortæller Kristian Almblad, DR’s korrespondent i Sydamerika og tilføjer:

– Hendes tilhængere er fanatisk vilde med hende

Kaldes for et ‘attentatforsøg’

Den argentinske udenrigsminister kalder torsdag aften begivenheden for et “attentatforsøg”.

I et tweet natten til fredag udtaler han: “Når had og vold sejrer over debat, ødelægges samfund, og situationer som disse opstår: attentatforsøg”.

En talsmand for politiet har udtalt til Reuters, at et våben blev fundet få meter fra det sted, hvor den 35-årige mand blev anholdt. Det skriver BBC.

Den argentinske præsident Alberto Fernandez har erklæret dagen i dag for national helligdag, for at lade det argentinske folk “forsvare livet, demokratiet og i solidaritet med vores vicepræsident”

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies