Seneste Danmarksnyheder

Analytiker: Forvent ikke lavere benzinpriser efter omstridt Biden-besøg i Saudi-Arabien

– Det kan være, der kommer nogle tilkendegivelser og gode intentioner, men Saudi-Arabien beslutter, hvad de vil med oliemarkedet i OPEC, når de har møde der, siger Jens Nærvig Pedersen.

Kommer der gode toner fra mødet mellem Saudi-Arabien og USA, kan det give forhåbninger om, at OPEC senere beslutter at skrue endnu mere op for deres olieproduktion, end de allerede har gjort.

Øget produktion kan kun hjælpe lidt på priserne

Hvis OPEC-landene beslutter sig for at øge produktionen af olie yderligere, vil det uanset hvad kun kunne hjælpe lidt på den olie, som kommer til at mangle, når EU i det nye år ikke længere vil eksportere olie fra Rusland.

– Hvis alt går vel, kan det dække en del af hullet, men ikke det hele. Det kan få olieprisen til at falde en lille smule, men det kan ikke fuldt ud erstatte det, vi kommer til at mangle fra Rusland.

Det skyldes, at OPEC-landene allerede har skruet en del op for deres produktion.

Joe Bidens rejse bliver fulgt nøje efter kritik

Selvom vi formentlig ikke skal forvente at se benzinpriserne dale efter Joe Bidens besøg i Saudi-Arabien, så har mange blikke alligevel været rettet mod rejsen.

– Det, jeg vil holde øje med, er dels, hvad de politiske undertoner er. Står de og giver hånd, ser glade ud og snakker om, at de har haft et konstruktivt møde, siger Jens Nærvig Pedersen.

Særligt Joe Bidens møde med kronprins Mohammed bin Salman er blevet kritiseret fra flere sider. For fire år siden kaldte han nemlig selv Saudi-Arabien for “paria”, som betyder et land, der er ringeagttet eller udstødt af et fællesskab.

Ordene faldt, efter den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman, blev beskyldt for at have beordret drabet på journalisten Jamal Khashoggi.

Fredag mødtes Joe Biden med Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman. Nogle havde spekuleret i, om han mon ville give håndtryk til kronprinsen. Han endte med at fistbumpe, som du kan se her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies