Seneste Danmarksnyheder

ANALYSE: Trumps egne væbnere vidner mod ham i historisk kongreshøring

Trumps påstande var “bullshit”, sagde den tidligere justitsminister.

Trumps egen datter og tidligere rådgiver i Det Hvide Hus, Ivanka Trump, bekræftede det samme: Påstandene om valgsvindel var løgn. Hendes vidneudsagn så amerikanerne også klip fra.

Kampen om den offentlige mening

Når komitéen vælger at lægge ud med klip fra videoer med Trump-folk, er det ikke uden grund. Det republikanske parti deltager ikke i komitéens arbejde. Kun to republikanske kongresmedlemmer er med, og arbejdet har kostet dem deres pladser og indflydelse i partiet.

Af sammen grund har Trump-tro republikanere allerede fordømt komitéen og forsøgt at diskvalificere dens arbejde på forhånd. Men det bliver nu vanskeligere, når nogle af hovedvidnerne hedder Trump og Barr til efternavn.

Komitéens høringer er ikke en retssag. De er snarere en folkedomstol, hvor kampen står om den offentlige mening. Men den er også ganske vigtig.

Den løgn, som Donald Trump skabte og spredte, er nu mantraet for det meste af det republikanske parti. Den er dermed en klar fare for demokratiet i USA, og den kan blive gnisten, som antænder ny politisk vold. Trump selv stiller formentlig op igen ved præsidentvalget i 2024.

Skal der rejses en sag mod Donald Trump eller andre i hans inderkreds, så skal justitsministeriet gøre det. I den første høring var det tydeligt, at komitéen håber, at det sker.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies