Til det svarer Michael Beckerman i denne udveksling med DR:
– Vi er forpligtet til at følge lovgivningen i det land, hvor vi befinder os, om det er i Danmark, Europa eller USA.
Så siger du, at ByteDance ikke er forpligtet til at følge kinesisk lov, når det gælder udlevering af data?
– Ikke når det gælder europæiske eller amerikanske brugere, nej…
Så hvis det kinesiske kommunist parti beder om data?
Men holder den garanti, når kinesisk lov samtidig gør det ulovligt at oplyse, hvis du som virksomhed bliver bedt om at udlevere data?
– Loven her i USA forbyder os at dele data. Og vi følger amerikansk lovgivning. Så det bliver lidt af et trickspørgsmål, når vi siger, at det vil vi ikke gøre. Og du siger, jamen, det må I jo ikke sige, hvis I gør. Men det er præcis derfor, at vi gennemgår den her kæmpe øvelse nu, hvor vi flytter data til USA. Lagrer det i USA. Og gør amerikanere ansvarlige for sikkerheden i USA. Og tilsvarende i Europa, svarer Michael Beckerman.
Millard-industrien som vokser
TikTok er blevet et gigantisk univers, hvor influencers tjener styrtende med penge på at reklamere for virksomheder, som rykker deres reklamepenge hen, hvor forbrugerne er. Og politikere ved, at et decideret forbud af den populære app vil blive kontroversielt og upopulært.
TikTok er, til trods for myndigheders advarsler rundt omkring i verdenen, kun fortsat med at vokse, særligt blandt yngre brugere.
I en rapport om medieudviklingen i Danmark viser tal, at i 2019 var kun tre procent af unge mellem 15 og 29 år på TikTok ugentligt. Sidste år var det tal steget til hele 41 procent.