Seneste Danmarksnyheder

Ambulancefolk strejker. Briter opfordres til at undgå fuldskab og kontaktsport

Soldater bliver lyn-omskolet til at køre ambulancer, og borgere bliver opfordret til at undgå kontaktsport og overdreven fuldskab.

Tusindvis af ambulancereddere i England og Wales har nemlig i dag nedlagt arbejdet.

Og de britiske myndigheder advarer om, at man derfor ikke kan regne med, at man kan få en ambulance, hvis man skulle få brug for det.

‘Undgå kontaktsport i dag’

Konsekvenserne af strejken varierer fra region til region, men flere ledere i sundhedssystemet har advaret om, at manglen på ambulancer kan koste menneskeliv.

Befolkningen er blevet opfordret til kun at ringe til den britiske version af 112 i “livstruende situationer”, fortæller DR’s korrespondent i Storbritannien.

Regeringens svar på strejken har været at sige, at man skal undgå risikabel adfærd i dag, fordi man ikke kan være garanteret, at der kommer en ambulance, når man har brug for den, siger Tinne Hjersing Knudsen.

– Så derfor lyder det helt konkret: Undgå kontaktsport og undgå unødvendige bilrejser, siger hun.

Briter advares mod fuldskab

Borgerne advares også mod at drikke sig for fulde i forbindelse med julen.

– Det er sæson for julefrokoster og -fester. Hav det sjovt, men lad være med at blive så fuld, at det ender med et unødvendigt besøg på skadestuen, siger det britiske svar på Søren Brostrøm, sundhedsdirektør Stephen Powis i et radioprogram på BBC.

Fødende er også blevet advaret om, at de ikke kan være sikre på, at de kan få en ambulance til hospitalet. De opfordres til selv at sørge for transportmuligheder.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies