Seneste Danmarksnyheder

Al-Qaedas leder blev dræbt på balkonen, hvor Mark engang grillede bøffer

Mark Paddy Smith boede i Afghanistan i 12 år fra 2004-2016 i forskellige huse i Shirpur-kvarteret, hvor Zawahiri endte sine dage. Zawahiri overtog lederskabet af terrororganisationen, efter Osama bin Laden blev dræbt i 2011.

Et “ideelt hus”

Mark Paddy Smith fulgte konstruktionen af den gigantiske villa, der stod færdig i 2012 blandt andre lignende boliger på arealer, overtaget af krigsherrer og den afghanske elite.

Da flyttede Mark Paddy Smith ind og boede i villaen i et år fra 2012-2013, mens han arbejdede som ingeniør for USAID, der brugte millioner af dollars på blandt andet byggeprojekter.

På det tidspunkt boede internationale medarbejdere, der var udsendt til Afghanistan uden deres familier, oftest sammen i større boliger. USAID lejede villaen af en afghansk forretningsmand og på grund af jævnlige terrorangreb, var der fokus på sikkerheden for de ansatte.

– Fra et sikkerhedsperspektiv var huset ideelt. Det kunne ikke være bedre. Det var midt i kvarteret, men med en smule afstand til andre villaer. Det var for enden af en blind vej, så du ville kun komme den vej, hvis du skulle til vores hus, fortæller Mark Paddy Smith, der er tidligere militærmand og i de første år i Afghanistan arbejdede med sikkerhed.

– Folk kom på besøg meget diskret. Så snart du drejer fra hovedvejen ved den britiske ambassade kommer du ind på sidegaden, og du er samtidig tæt på ministerier og ambassader. Så huset er ideelt til at befinde sig midt i byen helt ubemærket.

Se unikke foto fra dengang, huset i Kabul var nybygget:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies