Ifølge Narges Mohammadi har hun med egne øjne set ar og blå mærker på kvindens krop.
En anden kvinde blev efter sigende anholdt af to medlemmer af sikkersstyrkerne, som udsatte hende for flere overgreb.
I brevet til BBC pointerer Narges Mohammadi, at rapporteringen af overgrebene kan føre til repressalier mod kvindernes familier, men at hun mener, at det er nødvendigt at italesætte dem.
– Hvis man ikke afslører forbrydelserne, vil det bidrage til fortsættelsen af brugen af de her undertrykkende metoder mod kvinder, skriver hun i brevet.
Irans statslige tv-station har benægtet, at de iranske sikkerhedsstyrker udsætter kvindelige demonstranter for voldtægt og seksuelle overgreb, beretter BBC.
Mediet peger på, at iransk tv tidligere på ugen rapporterede, at kvindelige indsatte bliver tilbageholdt i fængselsafsnit, hvor der kun er kvindelige vagter, og at meldingerne om voldtægt i vestlige medier er “rygter” og “ubegrundede”.
Flere meldinger om overgreb
Men beskyldningen fra Narges Mohammadi står ikke alene. I sidste måned publicerede CNN en større beretning, der peger på anvendelsen af voldtægt som et våben over for både kvindelige- og mandlige demonstranter i Iran.
Det amerikanske medie har været i nabolandet Irak for at indsamle vidnesbyrd fra øjenvidner og andre kilder, der har forladt Iran. Ifølge CNN har man verificeret flere beretninger om seksuel vold og hørt meldinger om mange flere. Herunder mindst et tilfælde, der førte til alvorlig kvæstelse og et andet, som omhandlede voldtægt begået mod en mindreårig dreng.
I nogle tilfælde blev overgrebene optaget og brugt til at true ofrene til tavshed, lyder det fra CNN’s kilder, der har talt med de forurettede.
De fleste af tilfældene skulle være sket i Irans kurdiske områder, hvor menneskerettighedsgrupper siger, at hundredvis af personer er forsvundet i et netværk af fængsler og detentionscentre.
Ifølge CNN lykkedes det dem ikke at få en kommentar om beskyldningerne fra de iranske myndigheder.