Seneste Danmarksnyheder

90’er-stjerne anklaget for at gå Putins ærinde på russisk tv: ‘Jeg er russer. Det er mit hjem’

En fjer i hatten for Putin

Amerikaneren blev introduceret som diplomat og var i studiet for at fortælle om sit igangværende dokumentarprojekt, som handler om krigen i Ukraine.

– Det har en gennemslagskraft, når Vladimir Solovjov stiller ham op i studiet i et format, hvor han interviewer ham en til en. Normalt i den slags talkshow er der adskillige gæster, og debatten foregår mellem flere. Man kan godt sige, at det er en slags fjer i hatten til Putin, forklarer Valentyna Shapovalova, der forsker i russiske medier på Københavns Universitet.

Hun peger på, at Vesten normalt fremstilles som en klar fjende for Rusland.

Derfor kan det betyde noget, at et talkshow, der er støtte af Kreml, trækker en “vestlig stemme” ind for at styrke den russiske fortælling for samtidig at understrege, at der er personer – endda kendte Hollywood-stjerner – der forstår det russiske værdisæt.

Ukrainerne hævder, det var et russisk angreb, mens Rusland omvendt har hævdet, at ukrainske styrker har udført angrebet ved hjælp af det såkaldte HIMARS-raketartillerisystem (High Mobility Artillery Rocket System). Et våbensystem, som USA har leveret til Ukraine.

Og ifølge Seagal så han på stedet rester fra det, han hævder er raketter fra HIMARS.

Seagal og Putin deler interesser

I interviewet fortæller han også, at han har været “over det hele” for med egne øjne at se, hvad det er, der foregår, fordi han mener, at “98 procent af det, der bliver rapporteret, sker fra folk, der aldrig har været der”.

– Jeg er en diplomat, og jeg sætter en ære i at være en god diplomat. Jeg mener, at den her dokumentar vil være neutral. Jeg vælger ikke side, lød det blandt andet fra Seagal, der siden 2016 har haft russisk pas.

– Jeg er russer. Det her er mit hjem, erklærede Seagal knap tyve minutter inde i interviewet, da han blev spurgt, hvorfor han valgte at komme tilbage til Rusland, når så mange andre er rejst ud.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies