Seneste Danmarksnyheder

6.000 fanger i Myanmar løslades: Det er spil for galleriet

6.000 fængslede personer i Myanmar kan nu ånde lettet op.

De er nemlig blevet løsladt af landets militær som led i en amnesti.

Det skriver myanmarske medier.

Blandt de løsladte er flere udlændinge, heriblandt Vicky Bowman, der er tidligere britisk ambassadør i Myanmar.

Ifølge militæret selv er løsladelserne for at markere Myanmars nationaldag.

Først gode nyhed siden kuppet

Antropolog og Myanmar-kender, Susanne Kempel, kalder løsladelsen for “den første gode nyhed” i landet siden militærkuppet i februar sidste år, men i virkeligheden er det ikke andet end spil for galleriet fra militærets side, mener hun.

– Myanmars militær har gennem årtier en historie for at fange en masse folk, som de så løslader, når presset bliver lidt for stort. Man kunne kalde det en form for catch-and-release, altså at man fanger nogle fisk, og så smider man dem ud igen.

Løsladelsen betyder meget for fangerne selv og deres familier og venner, men for den brede befolkning betyder det ikke noget.

– Militæret har fortsat sine overgrebbefolkningen. Der er stadig tusindvis af fanger tilbage, og man har bombet landsbyer så sent som i går, så der er ikke meget, der tyder på, at man har lagt stilen om for alvor, fortæller Susanne Kempel.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies