Seneste Danmarksnyheder

3.000 betjente i kæmpe tysk politiaktion: Gruppe mistænkes for plan om statskup og gidseltagning i det tyske parlament

I morges førte en kæmpe politiaktion i Tyskland til anholdelsen af mindst 25 personer.

Her deltog over 3.000 betjente i en enorm aktion, der blandt andet omfattede razziaer i flere end 130 huse og lejligheder i mindst 11 tyske delstater. Heriblandt også en kaserne for tyske elitesoldater.

Der er tale om en historisk stor politiaktion mod en formodet højreekstremistisk terrorgruppe, fortæller DR’s Tyskland-korrespondent, Michael Reiter.

– Ifølge tyske medier skulle gruppen have haft planer om at storme det tyske parlament, Forbundsdagen, og tage fremtrædende politikere som gidsler i et forsøg på at styrte det tyske demokrati, indsætte et militært styre og optage forhandlinger med Rusland, siger han.

I alt beskyldes 52 mennesker for at have deltaget i eller understøttet kupforsøget, der skulle munde ud i en ny tysk stat med inspiration fra det tyske rige i 1871.

Blandt de mistænkte er tilsyneladende et kvindeligt, tidligere medlem af Forbundsdagen fra det højrenationalistiske parti AfD.

Ønske om uroligheder

Den formodede terrorgruppes medlemmer er angiveligt blevet rekrutteret blandt tidligere politifolk og soldater – og ikke mindst fra bevægelsen af såkaldte “Reichsbürger” (Rigsborgere red.). De forkaster det demokratiske system i Tyskland og vil erstatte det med et autokratisk, ikke-demokratisk styre, fortæller Michael Reiter.

Ifølge tyske medier skulle gruppen siden november 2021 have planlagt et væbnet angreb mod Forbundsdagen, hvor man altså ville tage politikere som gidsler.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies