Seneste Danmarksnyheder

25 kilometer fra russernes livgivende forsyningslinje kæmper ukrainerne en kamp meter for meter

En sådan opgave kan ikke lykkes ved blot at køre pansrede vogne hen over felterne. I stedet må det gøres til fods – og ofte om natten, meter for meter, forklarer Anders Puck Nielsen.

Alt imens har ukrainerne også “blødgjort” de russiske linjer ved at gå målrettet efter det russiske artilleri, som ellers har ramt ukrainerne, mens man har forsøgt at rydde de enorme minefelter, forklarer Anders Puck Nielsen.

– Gennem hele juli og august har vi set, at ukrainerne målrettet går efter russernes langtrækkende kanoner. For det er netop også dem, som forhindrer dem i at komme videre.

Skyttegravene bringer krigen helt tæt på

Ønsker man som ukrainerne at bryde de russiske forsvarslinjer, er det ikke nok blot at rydde miner og ramme langtrækkende kanoner.

For i de russiske skyttegrave venter soldater, som også skal nedkæmpes.

– Klyngeammunition er rigtig godt til lige præcis sådan noget her. Først bombarderer de skyttegravene, men bagefter er der nogle soldater, som er nødt til at hoppe ned i dem og arbejde sig igennem dem, meter for meter, fortæller Anders Puck Nielsen.

Han har selv set “skrækkelige” videoer, der viser ukrainske soldater arbejde sig gennem skyttegravenes gange.

– Man ser nærkampen. Man ser, hvordan de kommer rundt om et hjørne. Og pludselig står der så en russisk soldat, som de skyder. Man får krigen helt tæt på. Man kan se ansigtsudtrykket på ham, der bliver skudt, siger Anders Puck Nielsen.

Livgivende knudepunkt

Målet med at bryde de russiske forsvarslinjer er for ukrainerne blandt andet at nå til den strategisk vigtige jernbaneby Tokmak i Zaporizjzja-regionen.

Ved at generobre byen, som de ukrainske tropper angiveligt står 20-25 kilometer fra, kan man sætte en kæp i hjulet for den russiske krigsindsats.

Tokmak og byens jernbanenet fungerer nemlig som et livgivende knudepunkt, der forsyner de russiske tropper ved fronten med ammunition, brændstof og mad.

Ifølge Anders Puck Nielsen er der klare tegn på, at Rusland også tager det meget alvorligt, at ukrainerne nu ser ud til at have held med at bryde forsvarslinjerne netop her.

– Vi ser, at russerne på alle mulige måder forsøger at forstærke området. De tager soldater fra andre steder på frontlinjen og fører dem hertil.

– Det viser noget om, at russerne godt er klar over, hvor vigtigt lige præcis det her område er. Ukrainerne må ikke komme ned og skære forsyningslinjerne over, siger han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies