Seneste Danmarksnyheder

180 rohingyaer er reddet, mens andre formodes døde: ‘De går for lud og koldt vand på bådene’

De er desperate, dehydrerede og har akut brug for lægehjælp. Sådan beskriver talsmand for FN’s flygtningeorganisation, Barbar Baloch, de 185 rohingyaer, der i går blev reddet i land i Indonesien.

De mange flygtninge har ifølge organisationen drevet rundt i Andamanhavet mellem Malaysia og Myanmar i flere uger.

Ifølge BBC blev nogle så desperate, at de drak havvand for at slukke tørsten, og mindst 20 personer fra båden omkom under den lange sejlads, skriver Reuters.

I søndags blev endnu en båd med 58 rohingya-flygtninge reddet i land ved den indonesiske provins Aceh.

– De går for lud og koldt vand på de her både. Det er ekstremt farligt at tage den her rute over havet i et forsøg på at komme ind i eksempelvis Malaysia, siger seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS, og Myanmar-kender Helene Maria Kyed.

Rohingya-folket er en etnisk gruppe fra delstaten Rakhine i Myanmar. Størstedelen af folket blev i 2017 fordrevet til Bangladesh af Myanmars militær.

En båd dukkede aldrig op

Selvom flere både de seneste dage er dukket op langs kysterne, er der fortsat intet livstegn fra en båd, der ifølge Helene Maria Kyed stævnede ud fra Bangladesh’ kyst i slutningen af november.

I går fortalte FN’s flygtningeorganisation, UNHCR, at de formodede, at de 180 rohingya-flygtninge, der var ombord, er omkommet under sejlturen i Det Indiske Ocean.

Familiemedlemmer har mistet forbindelsen. Dem, der sidst har haft kontakt, antager, at de er døde alle sammen, lød det fra organisationen på Twitter.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies