Seneste Danmarksnyheder

Ricco stjal tre rammer sodavand og fik betinget fængselsstraf: Nu fælder Højesteret dom over 19-årig

Han erkender, at det han gjorde, var forkert, men han havde aldrig forestillet sig, at han ville få en betinget fængselsstraf, siger han.

– Det er ikke i orden, det vi har gjort. Vi skal have en straf, men jeg synes ikke, at jeg er blevet dømt retfærdigt i den her situation. En bøde og et rap over fingrene vil være en passende straf.

Højesterets afgørelse bliver sendt til Ricco Rosenbergs advokat i dag omkring middag, og han håber, at han slipper for at få en betinget fængselsdom på straffeattesten.

– Det ødelægger bare mange fremtidige ting for mig. Jeg risikerer, at der er nogle jobs, jeg ikke kan få på grund af, at jeg har den plet, siger Ricco Rosenberg.

Straffen er ude af proportioner

Stephan Berg er forsvarsadvokat og har ført den nu 19-årige Ricco Rosenbergs sag i Højesteret. Det har han gjort pro bono – altså gratis – fordi han mener, at en fængselsdom er helt urimelig.

– Hvis man stjæler varer i et supermarked for op til 7-8.000 kroner, og det er første gang, får man en bøde på maksimalt 8.000 kroner. Så vi synes, at det var ude af proportioner, at han fik en fængselsstraf.

Uanset udfaldet i dag, tror han, at der kan komme noget godt ud af, at sagen er nået i Højesteret, fordi den har vakt opsigt.

– Sagen er så principiel, at den er værd at prøve af ved Højesteret. Jeg synes, at dommen er forkert, og det vil jeg ikke finde mig i. Jeg håber, at vi får medhold, men hvis ikke kan det jo være, at der kommer en lovændring, som følge af sagen her, siger han.

Forsvarsadvokaten har overfor Højesteret argumenteret for, at Ricco Rosenberg kendes skyldig, men at han slipper for en straf – og hvis det er for mildt, så kun en bødestraf, siger han.

Den religiøse forening, der ejer den tidligere skole i Skrydstrup, ønsker ikke at stille op til interview, men fortæller til DR, at foreningen gentagne gange har været udsat for tyveri, og at politiet har rådet den til at sætte videoovervågning op og anmelde alt tyveri.

Hør mere om Ricco Rosenbergs sodavandstyveri i podcasten her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies