Seneste Danmarksnyheder

NFL-spiller gør comeback efter hjertestop | Nyheder | DR

Ejerne af en ældre dieselbil bør tilbydes en højere skrotpræmie.

Sådan lyder det fra FDM, efter at de skærpede miljøzoneregler i dag træder i kraft. De nye regler gør det nemligt dyrt at være ejer af en gammel dieselbil. I de fem byzoner i Aalborg, Aarhus, Odense, Frederiksberg og Københavns Kommuner bliver det nu påkrævet, at dieselbiler fra før 2011 skal have monteret et partikelfilter for at måtte køre ind i zonen.

Men står det til FDM, der er bilejernes største interesseorganisation, så bør politikerne forhøje skrotpræmien, så man i højere grad holdt hånden økonomisk under de berørte bilejere. Det siger Dennis Lange, der er chefkonsulent hos FDM.

– Nogle gange har man en tendens til at tro, at hvis man er bilejer, så er man en bankbog med uanede midler. Sådan forholder det sig ikke. Tværtimod er det jo mange de folk, som kører i de ældste biler, der har en indkomst og dermed også bliver ekstra hårdt ramt af en situation som den her.

Ifølge FDM kan prisen for at få monteret en partielfilter løbe op i 40.000 kroner.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies