Seneste Danmarksnyheder

Magnussens team fik en lærestreg, som man ikke ønsker at gentage, når sæsonen begynder i dag

Alle Formel 1-teams har deres egen bygning i den moderne paddock – altså stedet, hvor racerbilerne klargøres, på Bahrain International Circuit.

Pladserne er fordelt efter et tydeligt hierarki.

De regerende verdensmestre Red Bull er placeret nærmest ved indgangen. Så følger de øvrige teams rækkefølgen fra VM sidste år – Ferrari er nabo til Red Bull, så kommer Mercedes, så Alpine.

Haas’ hovedkvarter ligger i den anden ende af den solbeskinnede paddock.

Det er her Kevin Magnussen sidder uden for Haas-kontoret og fortæller om sine forventninger til Formel 1-sæsonen 2023, som begynder denne weekend i Bahrain. Danskerens ottende sæson i motorsportens kongeklasse.

– Vores nye bil er virkelig god, siger Kevin Magnussen til DR Sporten.

Han er optimist. Men også realistisk. Han ved, at Haas har tradition for at starte sæsonen stærkt for så at køre sydpå på resultatlisterne.

Når konkurrenterne begynder at udvikle og opgradere deres biler med såkaldte upgrades, falder Haas tilbage i feltet, fordi de har ikke haft samme økonomiske ressourcer som de øvrige teams.

Med MoneyGram som ny titelsponsor er Haas ifølge teamchefen, Günther Steiner, nu tæt på det budgetloft, der – med en række undtagelser – begrænser de ti teams til maksimalt at bruge 135 millioner dollar (cirka en milliard kroner) om året.

De øgede budgetter vil Haas i høj grad bruge på at undgå det formdyk, der har præget alle teamets sæsoner siden debuten i 2016.

– Jeg har ikke planen for vores upgrades, det er Günthers afdeling. Men det er klart, at vi nu har flere ressourcer at sætte i spil, og forhåbentlig vil det indvirke på resultaterne, siger Kevin Magnussen.

Da Magnussen forsvinder ind i Haas-kontoret, kommer Steiner ud i solen.

– Vi er meget bedre forberedt end tidligere og er allerede i gang med de første upgrades, siger Haas-chefen til DR Sporten.

– De bliver efter planen introduceret ved det spanske grandprix (i begyndelsen af juni, red.). Men kun hvis de viser de forventede resultater i vindtunnellen. Hvis vi laver nogle dele, som, vi ikke er sikre på, virker, risikerer vi at smide pengene ud ad vinduet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies